09 elokuuta 2015

Päivölän Apinalauma 2015 DAY 1

Heissan! Leiripostausta tuleekin vasta nyt koska heti leirin jälkeen lähdin kohti Lahtea jonka jälkeen oli matka Pärnuun. Mutta siis itse leiriin ja postaukseen!

                                             Maanantai 27.7

Herätys oli 7.25 jonka jälkeen luimme Viivin kanssa vähän aikaa viestejä puhelimeilta jonka jälkeen puimme päällemme ja lähdimme Senjan kautta kohti Päivölää! Perillä olimme jo vähän ennen 9 ja jätimme tavarat kirjaimellisesti lojumaan keskelle pihaa ja menimme tallitupaan kuuntelemaan leiriohjelmamme sisällön, hoitsut ja ekan ratsastunnin hevoset. Hoitsujen jakamisessa ei todellakaan mennut kauaa sillä olimme jo sopineet ne valmiiksi (hihh) ja meidän "randomillakin" oli eri toive kun muilla. Saimme alkuun kuulla että meillä on se kaikkien toivoma yömaasto, sekä maastoesteitä jos sää vain sen sallisi + 5h maasto niin kuin viimevuonnakin.

leirihoitsut:

Mie: Prins
Viivi: Fleigur
Tiia: Ofelia
Sanna: Freyr
Senja: Faxa
Henna: Pokkis
Eve: Gaefa
Krista: Fidla

Kun oltiin käyty kaikki tarpeellinen läpi kävimme heittämäss tavarat aittoihin jonka jälkeen kävimme katsomassa keillä menimme(?)  Ratsastin ensimmäisessä ryhmässä Viivin, Tiian ja Kristan kanssa ja toisessa ryhmässä olivat Senja, Sanna, Henna ja Eve. Sain Prinssin tunnille joten lähdin hakemaan sitä jo laitsalta ennen muita koska arvelin siinä kestävän kauemmin ja koska Prins oli eri paikassa kun muiden hepat. Onneksi Prins antoi heti kiinni ja pääsimme lähtemään sen kanssa melkein vaivatta talliin ratsastustuntiin valmistumaan. Kun kaikki olivat valmiita lähdimme tallista sitten Roosan johdolla maneesiin.


Tunti aloitettiin alkukäyntien jälkeen pysähdyksillä ja ympyröillä tarkoituksena saada hepat kuulolle sekä asettumaan/taipumaan. Sitten töltissä ensin pitkin maneesia jonka jälkeen teimme temponmuutoksia töltissä. Osa pitkästä sivusta piti mennä reippaassa töltissä ja lyhyellä sivulla niin hidasta tölttiä kuin mahdollista. Tämä hitaampi töltti onnistui minulta ja Prinssiltä paljon paremmin kuin reippampi tempo, koska Prinsillä ei todellakaan ole nopea töltti :D Tuntui myös _Todella_ oudolta istua "pienemmän" hevosen selässä kun on koko vuoden mennyt Lamocalla :D Esimerkiksi töltissä vatsalihakseni huusivat hallelujaa heti pidemmän pätkän jälkeen :D
   Seuraavaksi siirryimme käyntiin ja teimme pituushalkaisijalla pohkeenväistöä eka vasemmalle jonka jälkeen tultiin sama mutta väistettiin oikealle. Prinssin ja minun osalta tämä ei mennyt aivan nappiin mutta kyllä sieltä väistöaskeileitakin tuli..


Annettiin hetkeksi pitkät ohjat jonka jälkeen ravasimme tehden samalla suuria ympyröitä tätä ei tehty kauaa kun jo aloimme nostamaan laukkaa aina lyhyen sivun keskellä ja laukkasimme kulman ja pitkänsivun keskellä takaisin siirtymä tölttiin. Meillä ei asian kanssa mitään sen suurempia ongelmia ollut ja loppukäyntien jälkeen veimme hepat talliin, hoidimme pois ja lähdimme kuvaamaan toisen ryhmän tuntia. Täytyy sanoa että olin tuntiin ja sen sisältöön tyytyväinen!

Kun toisetkin olivat lopettaneet menimme syömään ja samalla Maria sanoi että saisimme valita puomien maalauksen tai teorian välillä. Ja tietenkin valitsimme puomien maalauksen!
se osoittautuikin todella kivaksi puuhaksi ja jossain vaiheessa saimme idean maalata toisillemme sotamaalaukset kasvoihin. Ja idean toteutti Senja maalaamalla jokaiselle punaiset raidat kasvoihin! Marian ilme oli kyllä näkemisen arvoinen kun hän näki kaikki 8 leiriläiset maalit naamassa ja siinä ehtikin jo miettiä miten nuo saadaan naamasta pois, mutta ihan hyvinhän ne lähtivät :D

Puomeistakin tuli siedettävän näköisiä :D


Kun puomit olivat valmiita suuntasimme välipalalle jonka jälkeen aika pian lähdimmekin karhupirteille uimaan  olemaan paljussa. Ei me siellä kauaa oltu ja tallille paluun jälkeen tehtiikin aika pian iltatalli jonka jälkeen meillä oli parituntia vapaa-aikaa kunnes oli aika lähteä yömaastoon!
 Maastossa mulla oli taas (onneks) Prins ja lähettiinki siitä vähän ennen 10 tallin eteen jossa nousimme selkään ja suuntasimme maastoon.

Maastoreitti oli tosi kiva, sillä laukattiin aika paljon ja mentiinkin sellanen lievästi hyvin jyrkkä mäki laukassa. Paitsi että mun ja Prinssin edessä olleet Senja ja Sanna jäi jotain sähläämään siihen joten Prinssin kanssa tyssättiin keskelle sitä mäkeä ja ehinkin jo aatella et nyt ei päästä mihinkään suuntaan enään ;D Mut niin ei onneks käynny ja päästiin jatkaa matkaa hyvillä mielin!
Kun oltiin hoidettu hepat vietiin ne ulos jotka sinne meni ja jätettii talliin sinne kuuluvat. Oltiin viel tallituvassa kunnes alettiin hiipimään aittoja kohti paitsi mie joka suuntasinkin jo ekana iltana ylös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiitos kommentistasi!