16 elokuuta 2015

Päivölän Apinalauma DAY 4

                                                 Torstai 30.8

Aamulla herätys oli jo 7.35, koska hepat pääsivät uudelle laitumelle, joten elimme siinä toivossa että ne olisivat riehuneet, joista olisi sitten saannut hyviä kuvia- No eihän ne siinä mitään riehunu, suurin osa pysähtyi heti syömään rauhallisesti. Frami tais yhen pukkilaukka pätkän ottaa mut siihen se sit jäikin.

Tästä suunattiin sitten suoraan aamupalalle, jonka jälkeen lähdimme etsimään heppoja laitumelta. Meillä oli siis 2h maasto, jossa menin Prinssillä. Prins löytyikin aika nopeasti laitsalta, mutta herra olikin päättänyt ettei nyt aijo mihinkään maastoon lähteä kun on vasta päässyt uudelle laitsalle... Siinä jonkin aikaa yritin saada Prinssiä kiinni mutta se pääsi aina livahtamaan ohi. Kunnes Roosa tuli seisomaan ehkä 5m päähän jolloin Prins antoi heti kiinni.. :D
   Tallissa laitettin hepat kuntoon, jonka jälkeen lähdettiin tallinpihaan jossa nousimme selkään. Juuri kun päästiin ulos alkoi sataa ihan kaatamalla ja siinä sitten seistiin ja ooteltiin vesisateessa että kaikki olisivat valmiita.  Jossain vaiheessa matkaa sade kuitenkin loppui kokonaan-onneksi.
  Suurimmaks osaks oltiin pusikossa mutta hiekkateilläkin mentiin aika paljon. Toi sade oli sen verran liukastanut polkuja, että emme laukanneet muualla kuin hiekkateillä. Kun saavuttiin karhupirtelle oli meillä oieni jaloittelutauko. Samalla vaihoimme myös järjestystä siten, että minä siirryin Fidlan & Sannan takaa Viivin taakse. Siitä lähdettiin kotia kohti ja pienen käyntipätkän jälkeen laukattin yksi pitkä ylämäki. Kivet lentelivät ja oli ihan pakko olla kumarassa ja luottaa siihen että Prins pysyisi omalla kohdallaan :D ja niin pysyikin ! Jatkettiin tietä pitkin käynnissä tai töltissä en muista tarkalleen, Kun olimme taas siellä metsikössä Roosa keksi että laulaisimme "Leijonaa Mä Metsästän- laulua ja siinä sitä sitten laulettiinkin- mutta Roosan omilla sanoituksilla :D Saatin pienet naurutkin kun Senja jalkautui Pokkiksen selästä keskellä pusikkoa. Senjan mukaan hän ja Pokkis olivat väistäneet puun oksaa molemmat eri suuntiin ja tuloksena Senja oli käytännössä vain väistynyt maahan jaloilleen :D (?) Jotain taloa ohittaessa joku mies poltti jotain pihallaan, ja se oli ainakin Prinssin ja Pokkiksen mielestä ihan järkyttävää ja siitä ei ohi meinattu päästä. Pokkis taisottaa parin askeleen laukka spurtin toiseen suuntaan kuin piti mennä ja Prins vain peruuti kunnes, rohkaistuttuaan otti reippaan laukka/ravi spurtin talon ohi.  Selvittiin kumminkin kaikki hengissä ja tallilla oltiin kahdentoista aikaan ja kun hepat oli hoidettu menimme syömään.


Meillä olikin sitten taas vapaa-aikaa ja päätimme mennä maneesiin hyppimään "esteitä" :D Otimme myös limbokisan mutta epäselväksi jäi kuka sen loppupeleissä voitti ja kuka ei :D Jossain vaiheessa Maria tuli maneesille hakemaan meitä välipalalle ja Roosakin  taisi samalla tulla takaisin. 


Seuraavaksi oli vuorossa vikellystä! Jotkut kävivät hakemassa Prinssin ja Fleigurin ja laitto ne kuntoon ja me loput käytiin ite vaihtaa ratsastuskamat päälle jos niitä ei vielä ollut.
Menin ekana Prinssillä ja aluksi menin ilman käsiä, ja naistensatulassa jonka jälkeen yritin vaakaa, mutta Prinssin selkä oli todella kapea, jonka vuoksi liuin sieltä vain alas :D Kun vaihdoimme vuoroja menin katsomaan kun Senja meni Fleigurilla- odotellessani omaa vuoroani. Pari kertaa kävin punttaamassa Senjan takaisin Fleigurin selkään kun hän sieltä luisui alas ja pian pääsinkin itse kokeilemaan Fleiguria! Sen selässä pystyin olemaan vaa'assa, koska selkä oli paljon leveämpi. Tein myös "scorpionin sekä seisoin Fleigurin selässä.


Kun kaikki jotka halusivat olivat saanneet kokeilla, kävelytettiin hevosia vielä, jonka jälkeen ne vietiin talliin.

Meillä oli taas vapaa-aikaa ja tilasimme pitsaa ja ruuan jälkeen Minä, Viivi, Senja ja Henna lähdimme Roosan kanssa hakemaan niitä. Iltapalaksi siis syötiin pizzaa ja juteltiin talituvassa. Kuunneltiin taas Roosan tarinoita äänitehosteiden kanssa, ja Krista hieroi melkein kaikkien jumissa olleet hartijat. Jossain kohtaa aiheeksi tuli kauhujutut ja muutamat sydänkohtaukset siinä saatiinkin- varsinkin silloin kun olimme Viivin kanssa käymässä ulkona ja sisältä alkoi kuulua aivan jäätävä kiljuminen! Menimme aivan paniikkiin ja mietimme uskallammeko mennä takaisin sisälle..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiitos kommentistasi!