13 elokuuta 2015

Päivölän Apinalauma DAY 3

                                              Keskiviikko 29.7Heräsimme taas vähän ennen kahdeksaa, ja kävimme syömässä aamupalan, jonka jälkeen lähdettiin tekemään aamutallia. Tallia tehdessämme joku huikkasi että Kristina oli tullut ja meille oltiin jaettu jo aamupäivän hepat valmiiksi, kävin katsomassa kellä menisin ja olin saannut Ofelian. Meillä oli siis maastoestetunti mutta koska yöllä oli satanut ei päästy radalle joka oli alunperin ollut suunitelmissa vaan hyppäsimme maneesin ympärillä, niin kuin viimevuonakin. Noh, haettiin siis hepat sisälle jonka jälkeen laitoimme ne kaikessa rauhassa kuntoon. (olimme silti 10min etuajassa) mutta siitä sitten mentiin pihalle kävelemään alkukäyntejä.

    Alkukäyntien jälkeen kiersimme maneesia vasempaan kierokseen ravissa ja tulimme laitumen puoleisella sivulla ravipuomit pari kertaa. Kun olimme tulleet muutaman kerran siten, että kaikki puomit olivat maassa, nostettiin parit puomit vähän ilmaan, jotta hevoset nostaisivat vähän jalkojaan. Ofelia oli todella reipas, ja meinasi aina rikkoa laukalle maneesin kulmalla. Tämän jälkeen vaihdettiin suuntaa ja nostettiin puomit ristikoiksi. Tulimme ensin maneesin toisella puolella olevan puomikasan ravissa ja parin kerran jälkeen laukassa jonka jälkeen jatkettiin ristikoille.
    Vaihdettiin taas suuntaa ja tulimme samat ristikot, mutta emme jatkaneet enään maneesin taakse vaan menimme "etupihalle" jossa hidastimme ja odottelimme että pääsisimme takaisin päin.  Tulimme samat ristikot mutta jatkettiin mäkeä pitkin ylös.Viimeiseksi hyppäsimme vielä maneesin takana olevaa pystyä joka oli lopuksi noin 65-70cm, saatiin Ofelian kanssa ihan ok hypyt vaikka tokalla kerralla paikka ei osunut ja hyppy lähti sen takia vähän turhan kaukaa. Käveltiin vielä hetki maneesia ympäri, jonka jälkeen luovutimme hepat toiselle ryhmälle ja kävimme itse vaihtamassa vaatteet.

Toisen ryhmän tunnin jälkeen odotimme että Sanna, Senja, Eve ja Henna olisivat hoitaneet hepat pois jonka jälkeen menimme kaikki syömään. Ruuan jälkeen meillä oli taas vapaa-aikaa joka meni musiikkia kuunellessa ja asioista puhuessa Tiian & Sannan aitassa :D Välipalan jälkeen lähdimme hakemaan leikkituntien heppoja sisälle. Tunnille sain Faxan mikä ei sinäänsä haitannut koska en ollut aikaisemmin vielä mennyt sillä, ja olihan sitä kiva kokeilla :D Olimme jo laittamassa hevosia kuntoon kun Roosa tuli sanomaan että vaihtaisimme tuntien paikkaa siten, että me ratsastaisimme vikana. Eli toinen ryhmä meni ensin, joten annoin Sannan hoitaa Faxan loppuun. Viivi ja Tiia sitten kuvasivat kameroillaan kun minä ja Krista katselimme vierestä.

Aloitimme oman leikkituntimme Talli palaa-leikillä, askellajina töltti tai ravi. Minä & Faxa taijettiin jäädä paristi siinä. Piti siis aina töltätä tötteröille ja aluksi oli tarkoituksena nousta alas selästä ja koskettaa tötteröä, mutta koska olimme kaikki ottaneet kengät pois ei meidän tarvinnut muuta kuin laukata töltätä tötterölle. Tämän jälkeen oli vuorossa punainen valo vilahti. (joka ei onnistunut minun & Faxan kohdalla..) Meillä meni todella kauan että leikki loppuisi sillä aluksi kun menimme rauhallisesti, liikuimme aina kun "tuomari" katsoi.. Joten koska kukaan ei oikein edennyt päätin yrittää toista taktiikkaa: Eli laukata mahdollisimman lujaa että ehtisin "turvaan" ennen kuin "tuomari" kääntyisi. Mutta se ei onnistunut, ja lopulta meidät diskattiin :/ ja Viivi & Kunst voittivat kisan :D.


Molemmat yhtä jähmettyineitä :D


Viimeinen leikki oli kaikkien odottamama maa-meri-laiva. Alkuun meillä oli muutama harjoituskierros, jonka jälkeen alkoi "kisa" ja lopulta jäljellä oli enää mie & Faxa ja Viivi & Kunst, ja mehän Faxan kanssa se leikki lopulta voitettiinkin. Lopuksi käveltiin vielä loppukäynnit ja sai tehdä mitä vain halusi siellä selässä. Onnistuin tippumaan Faxalta maneesin seinää päin käsillä seisontaan (kyllä se on mahdollista :D) ja tipuin pari kertaa vielä sen jälkeenkin. Lopuksi käytiin vielä ottamassa parit ryhmäkuvat ulkona tosin ne eivät juurikaan onnistuneet...Illalla lähdettiin vielä rajaamaan uutta laidunta, ja siellä ötököitten syötävänä oltiinkin reilu 1/2h.. Ja iltapalan jälkeen vielä istuttiin kaikki tuttuun tapaan tallituvassa kunnes lähdettiin nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiitos kommentistasi!