27 joulukuuta 2014

Onnistumisen Tunteita

Perjantaina oli tuntilistassa iloinen yllätys, sillä saimme mennä tunnin omilla hoitohevosillamme, joten menin siis Lamocalla. Kyseessä olikin kunnon koulurääkkäys ainakin minun ja Lamocan osalta.

Heti kuin otin ohjat tuntumalle, nosti Lamoca päänsä niin korkealle kuin pystyi, ehdin jo monta kertaa ajatella mitä tästä tunnista tulisi...
Aloitimme ravi-käynti siirtymillä, tavoitteena saada hevosen takajalat mahdollisimman hyvin polkemaan "alle". Meillä meni vähän tappemuksi aluksi mutta osa siirtymistä olivat yllättävän hyviä, Lamocalla oli hyvä eteenpäin pyrkimys joten oli helpompi ottaa siitä jotain poiskin.

  Kun ravi-käynti siirtymiset alkoivat sujua otimme aiba päädyssä laukannoston ravista ka laukkasimme pääty-ympyrän, jonka jälkeen oli tarkoitus saada hevonen hyvin alle joten siirtymästä tulisi hyvä. Olin liian hidas puolipidätteiden kanssa joten kaikki siirtymät eivät menneet aivan nappiin, ja Lamoca pääsi ns. "Juoksemaan alta"  teimme tätä molempiin suuntiin ja huomasin että vasemmassa kieroksessa olin itse paljon nopeampi ja Lamoca paremman tuntuinen.

Aloitimme keski-ympyrällä tekemään väistöjä, ensin taka-osaa ulospäin jonka jälkeen sisäänpäin. Aluksi  meillä meni todella kauan ennen kuin tappelu loppui, Lamoca alkoi selvästi kuumumaan ja pomppi välillä paikallaan. Kun nostimme ympyrällä laukan jäi se pomppimaab jonka jälkeen lähti eteenpäin, päästäen samalla korskahduksen suullaan :D teimme tätä samaa ympyrällä koko lopputunnin: väistöjä eka ulospäin jonka jälkeen sisälle jonka jälkeen pari kierrosta laukassa.  Lopussa tajusin kuinka minun piti Lamocaa tuke avuilla ja se rupesi tuntumaan hetkittäin todella hyvälle!  Vaikka se tuntui pari askelta siltä parani se koko ajan! Tässä vaiheessa se tuntui siltä kuon olisi voinut juuro sillä hetkellä aloittaa :/ Kävisipä joskus niin että oppisin ratsastamaan sen jo alkutunnista kunnolla avuille... Noh, tästä.on hyvä jatkaa ja oli mullä tunnin jälkeen tosi hyvät fiilikset :)!
Kaikki kuvat c) lene 


6 kommenttia:

kiitos kommentistasi!