06 marraskuuta 2014

Kysymyspostauksen Vastaukset

Paras sijoitus kisoissa?


hmm...Varmaankin silloin kun menin Lamocalla Seura estemestaruuksissa ja olimme kolmannella sijalla viime jouluna. Nämä olivat ensimmäiset "kunnon" kisani ja lupaavasti "kisaurani" silloin alkoikin... Nyt 23pv Hubsilla on taas seuramestaruudet ja katsotaan olemmeko yhtään kehittyneet viimevuodesta


Entä huonoin?

Silloin kun tajusin että kouluratsastus ei ole meidän laji. En muista milloin nämä kyseiset kisat olivat mutta ne olivat toiset koulukisat missä olin ollut Lamocan kanssa. Olimme toiseksi viimeisiä (n. 48,100%) ja sen jälkeen päätin ettemme enää starttaa koulukisoissa ja että keskitymme enemmän tonne estepuolelle ->



Mitä arvostat ratsastuksen opettajassa?
Ratsastuksen opettajassa arvostan päättäväisyyttä ja kykyä hallita kaikki tilanteet. Sekä että jaksaa kehua ratsastajaa kun hän tekee oikein, varsinkin pienempiä joista se tuntuu varmasti tosi hyvälle. Tärkeää minusta myös on että välittää hevosista ja niiiden terveydestä, jos jollain hevosella on vaiva niin se yritettäisiin parantaa mahdollisimman hyvin. Lisäksi että hevoset menisivät sopivasti tunteja eikä jotkut liian vähän ja jotkut liikaa.

Mitä et arvosta?'
- en arvosta sitä että ratsastaa haukutaan tai hänelle huudetaan negatiivisesti. Varmastikkaan ratsastaja ei tee asiaa väärin tahallaan niin siitä ei ole mitään syytä huutaa negatiivisellä tavalla. Onneksi tälläisiä opettajia ei yleensä ole :) enkä sitä että ei ajatella ollenkaan tehtävää hevosten kannalta vaan vain ratsastajien tahdon mukaan.

Millä perusteilla Hubs on paras tallipaikka?
Tilojen ( tilava este- ja koulukenttä sekä hyvä maneesi),paikan sekä molemissa on suht. Hyvät pohjat, opetuksen, hevosten ja ihmisten takia. Lämmitetty yläkerta ja toimisto sekä hyvä ja siisti tallialue. Lisäksi kisoja järjestetään ja yleensä melkein kaikki halukkaat pääsevät, kaksi osaavaa opettajaa jne..

Minkä takia siellä ei järjestetä leirejä?
Ensinnäkin siellä ei ole valitettavasti yöpymistiloja, vaikka siellä on yläkerta missä voisi syödä sekä suihku alakerrassa. Jos Hubsille tulisi  mökit, niin siinä tapauksessa varmaan järjestettäisiinkin. 

Millä tasolla meet koulua ja esteitä? Ja mitä siu tavotteita ratsastuksessa?
Koulua menen Lamocan kanssa HeC-B ja esteillä menemme suht. helposti 70-80cm radat ja nytten olisi tarkoitus siiirtyä 80cm ja ylöspäin. Tavoitteina on mennä kesällä Ratsastuskouluoppilaiden mestaruuksiin ( 80cm ja 90cm) Sekä jatkaa kisaamista mahdollisimman pitkälle ja kauan :) Unelmana olisi joskus startata isoissa luokissa  mahdollisesti omalla hevosella :)...

Aiotko hankkia joskus oman hevosen? Jos kyllä minkä rotuisen?
Kyllä, mutta varmaan vasta lukion jälkeen! Ja ehdottomasti estepainoitteisen Holsteininhevosen! (Se rotu on vain sulattanut sydämeni)
Lambrasco ja Janne Friedericke 2011 Grand Prix of Aachen

Mitkä asiat on siun mielestä tärkeimpiä opettajassa/valmentajassa, et mihin ne kiinnittää huomiota, tai vaatii?
Noh. Kannustaminen, ja eräänlainen pakottaminen tekemään asioita ettei anna ratsastajan luovuttaa. Ja että opettaja/valmentaja vaatisi sen verran kuin tietää ratsastajan pystyvän ettei vaadi liikaa ja että kiinnittäisi huomiota eniten ratsukkoon ei ratsastajaan. Tuntien sisällön tulisi olla monipuolista ja erillaisia tehtäviä joka viikko.
'
mitä mieltä olet muotoon pakottamisesta?
Mielestäni muotoon ei saisi missään nimessä pakottaa! Itse en ainakaan mielellään käytä gramaaneja tunnilla sillä en ole vielä itse niin taitava että saisin hevosen kulkemaan muodossa (varsinkin jos kyseessä on hevonen joka ei kulje muodossa yleensäkkään) niin gramaaneja ei MINUN mielestäni tulisi käyttää, ainakaan usein, kerran vaikkapa kk ihan ok mutta se on jokaisen oma asia. Mutta jos tiedetään että hevosen rakenne ei vain salli "muotoa" niin eihän muotoon ole silloin pakko pakottaa (?) 

mitä mieltä raipoista ja kannuksista?
Lisä-apuna molemmat ovat mielestäni hyviä, mutta rankaisemiseen  niitä ei pitäisi käyttää. Ja kannuksia voisi käyttää vasta sitten kun opettaja sanoo että voi niitä käyttää

Mikä sai sinut aloittamaan ratsastuksen?
Itseasiassa en tiedä tarkalleen :D Taisin nähdä joskus joitain maastossa ja sanoin äitille että minäkin haluan ratsastaa jonka jälkeen sitten aloitin :)

Aijotko lähteä ensi vuonna ratsastuskouluoppilaiden mestaruuksiin? Kenellä?
Kyllä aijon, Lamocalla tietenkin.

Paras hubsin hevonen? (Lamocaa ei lasketa)?
Dille :) 

c)viivi

Entä poni?
Varmaankin Riona :) 

Jos sinun pitäisi kisata jollain ponilla kuka se olisi?

Vaikea kysymys, sillä en ole mennyt paljoa poneilla mutta tähän asti mentyjen ponien perusteilla varmaankin juuri Riona, sillä se vaikuttaa mukavalta ja hauskan pirteältä




Mitä tavoitteita sinulla on ratsastuksessa?
 Päästä mahdollisimman pitkälle kisoissa ja saada oma kilpahevonen. Unelmana olisi kisata joskus isoissa luokissa ja ehkä ulkomaillakin...

Mp. Valmennusryhmistä?
Mielestäni nämä valmennusryhmät ovat hyvä idea sillä näissä ne jotka oikeasti haluavat kehittyä siinä tietyssä lajissa ja kisata pääsevät menemään valmennuksissa ja isommissa kisoissa :) Itse olen ollut tyytyväinen ja varmaan muutkin valmennusryhmäläiset !

Hubsin tasokkain ryhmä tällä hetkellä?

Varmaankin Perjantain klo 20.00 ryhmä joka on noin HeA/VaB 

Mahtuuko siihen enää ratsastajia?

Tähän en tiedä vastausta, mutta luulisin ettei siihen noin vain "oteta" koska suurin osa tästä ryhmästä kilpailee aika "korkealla" tasolla varsinkin kouluratsastuksessa.

Tulevaisuuden unelma ammatti?
Eläinlääkäri :) Ratsuttajakin kiinostaisi mutta saa nähdä mitä aika tuo tullessaan :)

Mp kaikista hubsin hevosista?
Hubsilla on mielestäni erittäin hyvin koulutettuja ja taitavia hevosia !  Eikä ole niitä ns. keskenkoulutettuja. Jokaisella hevosella on jotain opetettavaa ja jokainen niistä on erillainen


Kuinka paljon olet valmis uhraamaan harrastuksen eteen? (aikaa, rahaa yms.)

Olen uhrannut jo Baletin, ja olen valmis uhraamaan lisää aikaa, sillä tämäkään aika ei riitä vielä jos haluaa oikeasti korkealle tasolle. Olen päättänyt ja miettinyt erillaisia vaihotehtoja millä saan rahaa ja niitä on löytynytkin, mutta ei niistä sen enempää täällä.



Onko ratsastus sinulle enemmän harrastus vai aijotko päästä tässä mahdollisimman pitkälle? Oletko A) harrasteratsastaja vai B) kilparatsastaja

Enemmänkin tämä on alkanut kallistua tonne kisaamisen puolelle -> että ei ole enää pelkkä ratsastus vaan aijon päästä niin pitkälle kuin mahdollista. Sillä olen huomannut kuinka paljon tämä merkitsee minulle... Ja olen enemmän kilparatsastaja kuin harraste. Vaikka kummassakaan ei ole mitään huonoa!

Mitä ootat ens kesän Päivölän leiriltä?
Mahtavaa leiriporukkaa, heppoja, ihania maastoja sekä leikki- ja sekoilutunteja :D

Mikä oli parasta viime leirissä?
Leiriporukka, hevoset ja ohjaajat !

Lempiheppa Päivöläst jos Prinsii ei lasketa?
Ööööö :D Ehkä sitten Rjupa.

Isoin hyppäämäs este?
110cm

Mikä sulle on tärkeintä ratsastuksessa?
Yhteistyö hevosen kanssa, se että tunnen että hevonen luottaa minuun ja minä luotan siihen.

esteet vai koulu?
ESTEET!!!!!

Ihanne ratsastaja kuva hänestä? 
Anna-Julia Kontio pitäähän Suomea Kannattaa ;)

Helsinki International Horse Show 2014




Parhaat piirteet kaverissa?
Oma itsensä, luotettava ja reilu

Ensimmäinen hevonen jonka kanssa turhauduit aina välillä tunneilla mutta silti sillä oli ihana mennä?
Luna,luna,luna ja luna... Luna oli ihana mutta välillä ärsyttäväkin kun alkoi kuumua ja sen jälkeen poikittamaan varsinkin esteillä... Mutta silti halusin mennä sillä kerta toisensa jälkeen! 

Meneekö sinulla ikinä Lamocan kanssa hermot? Esim sen takia että se ei mene muodossa? eikä ole hyvä koulussa?
On minulla joskus mennyt hermot sen kanssa, mutta sehän on ihan normaalia! En ole ikinä turhautunut sen takia ettei se mene muodossa sillä muoto ei ole tärkein. Ehkä hermoyt on sen kanssa mennyt että se välillä pungertaa kuin ankerias päänsä kanssa. Mutta silti en voi vihata sitä <3

mp. seuraavista ratsukoista?
Laura Kuisma - Lantti
Tuuli Kauppinen - Liska
Viivi Vanhanen - Rico
Essi Kuivalainen - Tivano? 

Hyviä ja Huonoja puolia heistä?

Laurasta ja Essistä en voi sanoa mitään koska en ole nähnyt heidän ratsastavan... Mutta Tuulista ja Liskasta voin sanoa sen verran että Tuuli osaa mennä Liskalla todella hyvin ja Liskakin luottaa Tuuliin. Tuuli on saanut Liskan kehittymään etenkin laukkojen kanssa, joka on aika moinen saavutus sillä Liska ei todellakaan mikään helppo poni ole tietääkseni! Jos minut laitettaisiiin liskan selkään ei tunnista tulisi mitään koska en osaisi ratsastaa sitä ponia! Ja risuja ei minulla Tuulista ja Liskasta juurikaan ole. 
Tuulin blogi


   Viivistä ja Ricosta sen verran että he sopivat hyvin yhteen ja Rico on saannut itseluottamusta Viivin kanssa, eikä säiky niin paljoa kuin muilla saattaisi säikkyä. Viivi ja Rico sopivat hyvin yhteen ja ovat mielestäni hyvä pari :) 
milloin viimeeksi olet tippunut hevosen selästä? Millaisessa tilanteessa se kävi?

Varmaan kaksi vuotta sitten :D Lamocalta estetunnilla, kun kaarteessa tasapainoni petti kun en ollut hypännyt vielä niin paljoa. Tipuin toiselle puolelle kun hevonen oli menossa ei mitään sen kummempaa.

Mitä tekisit jos et voisi harrastaa ratsastusta?
Harrastaisin varmaan jotain muuta eläimiin liittyvää :) Tai balettia





Miksi juuri esteratsastus? Haluaisitko joskus kokeilla vikellystä?
Ehkä siksi, että olen aina tykännyt jännityksestä ja vauhdista ja esteradoilla niitä molempia saa! ja Olisihan se kivaa sillä siinä saisi yhdistää kaksi minulle mukavaa asiaa: baletin ja ratsastuksen.

Mitä teet vapaa-ajalla? :)
Olen tallilla, tanssin huoneessani tai teen läksyjä.

Miksi olet kieliluokalla? Opiskeletteko millaista englantia? Ja ymmärrätkö kaiken jos joku tulee puhumaan sinulle englantia? Ja miten teille opetettiin alakoulussa englantia?
Vanhempani kait halusivat minulle hyvän englanninkielentaidon joten laittoivat minut kieliluokalle. Opiskelemme koulussa eri englantia kuin muut ikäisemme, osittain lukio-enkkua mutta suurimmaksi osaksi samaa kuin meidän ikäisemme amerikassa ja englannissa. 
  Alakoulussa meillä oli Amerikkalainen opettaja joka puhui meille pelkästään englantia, joten kuulimme sitä koko ajan niin aloimme oppia sitä aivan kuin "toisena äidinkielelenä" Olimmehan 1. Luokalla ja suurinkaan osa ei osannut lukea niin kun kuulimme pelkästään englantia alkoi kielitaitomme pikkuhiljaa kehittyä. Ja nyt ymmärrämme ja puhummen englantia sujuvasti joka on todella mukavaa sillä siitä on  todellakin hyötyä :) !






Huhhh nyt se on sitten tehty! Kiitos todella paljon kysymyksistä ja toivottavasti osasin vastata niiihin mitä halusitte tietää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiitos kommentistasi!