20 tammikuuta 2015

Harjoituskisat 18.1.2015

Hei taas !

Sunnuntaina oli tallilla estekisat joissa starttasin luokissa 60cm (clear round) ja 80cm (367.1)  Menin tallille 13 aikaan, ja autoin radan rakennuksessa. Perusradalla oli 7 estettä ja uusinnassa 4 estettä.       Kävellessäni rataa Tuulin kanssa, otimme huomioon sarjan (4a,b) sijainnin, koska se sijaitsi katsomon päädyssä. Jos halusi saada ensimmäiselle osalle hyvän tien täytyi ratsastaa ensin kulmaan jonka jälkeen todella nopea suoristus ja hyppy. Laukka askelia laskin Lamocan kanssa tulevan ennen estettä 1 tai 2 riippuisi kuinka paljon saisin lyhennettyä laukkaa kulmassa. Muille esteille löytyi nopeasti hyvät tiet ja olimme sen verran nopeita että ehdimme kävellä radan moneen kertaan ja katsoa mahdollisia uusinnan teitä.

                                      

 Kun 60cm verryttely alkoi, otin Lamocan kanssa vain vähäm ravia ja laukkaa, suurimman osan aikaa kävelin, sillä Lamoca oli jo mennyt yhden radan ja vielä oli meidän "pääluokka" eli 80cm edessä joten säästelin Lamocaa. Hyppäsin 1 verkkahypyn per suunta jonka jälkeen odottelin luokan alkua, sillä vuoroni oli ensimmäisenä.

Rata alkoi suht. Hyvin sain laukan heti kasaan ja aktiiviseksi mutta kun Tulin kolmoselta sarjan ensimmäisello osalle en saanut kulmassa laukkaa tarpeeksi kasaan joten tulimme vähän huonosti ensimmäiselle, joka sitten kostaitui toiselle osalle jonka siis pudotimme. Jos muistan oikein tulimme kulmasta sarjalle tolloin 2 askeleella, joka oli meille liian ahdas. Lopouradasta Lamoca parani koko ajan ja 7. Esteen jälkeen lopetin radan Tyytyväisenä vaikka yksi puomi sieltä mukaan tarttuikin. Sekin oli minun virheeni kun en älynnyt kuinka tarkasti se kulma tulisi oikeasti ratsastaa.

80cm radalla mietin koko ajan että miten minun tulisi ratsastaa se sarja, ettei siitä tulisi pudotusta. Alkuradan esteet menivät taas ilman mitään suurimpia ongelmia ja 3 esteen jälkeen aloin heti lyhentämään laukkaa niin lyhyeksi kuin sain jotta päösisimme sarjan yli. Ja tällä kertaa se onnistui! Sarjan toiselle osalle tuli tosi hyvän tuntuinen hyppy jonka jälkeen oli helppo jatkaa esteelle nro. 5. Hoin kokoajan mielessäni tolmun valmennuksessa saaneita neuvoja kuten: "sarjalle käännetään vasta kun näkee toisen osan tolpat ensimmäisen esteen välistä."
  7. esteen jälkeen ratsastin Lamocaa reilusti eteenpäin  koska siitä alkoi uusinta. Ennen estettä otin sitä aina kasaan ja kaarteissa kaasutin ja se kannatti lopulta mukaani tarttui luokan voitto 19.89 sekunnilla ellen muista aivan väärin :D

60cm

60cm

60cm

80cm 

80cm

80cm
kaikki kuvat ovat c) lene :)Ratojen jälkeen laitoimme vielä johannan kanssa Lamocan jalkoihin lumipussit jotka sitten olivatkin noin 45minuuttia sen jaloissa ja pitää nyt toivoa ettei nestettä keräänny kauheasti. :)
Lamoca on vaan paras❤

3 kommenttia:

kiitos kommentistasi!