11 kesäkuuta 2016

Hubs 15.5


Moikka! 


Jostain kumman syystä blogi on taas joutunut unohduksiin mutta nyt lomalla lupaan tehdä postauksia useamminkin! 

Kuukausi takaperin olimme Hubsilla kisoissa, luokkina 100cm & 110cm, metristä tuli yksi harmillinen pudotus uusinassa, ja metrikympissä tippui kaksi puomia perusradalla. Ei siis ihan meidän päivä,  mutta radat tuntuivat sujuvan jo paremmin ja rytmikin säilyi pudotuksista huolimatta! 
Kuvista suuret kiitokset : Emilia N, Sini I, Petriina P, Viivi V, Noora K ja Jasmi A :)!


Sunnuntai oli aika lämmin päivä jonka takia otin lyhyet ja ytimekkäät verryttelyt ennen metrin rataa. Sabu olikin jo harrastanut omatoimista verryttelyä kävely-alueella, kun 90cm palkintojen jako oli käynnissä. Sabu ei voinut ymmärtää miksi kaverit saivat olla jo laukkaamassa kunniakieroksella ja hänen täytyi kävellä.. ! 
Otin siis 2-3 hyppyä molempiin suuntiin, jonka jälkeen kävelin pitkin ohjin ennen kuin pääsin radalle.
Rata alkoi hyvin, mutta okserille eli kakkoselle lähdimme aika kaukaa.  Kolmonen ja nelonen sujuivat ongelmitta kuten myös muuri ( kuvat 13, 8 ja 7) ja valkoinen pystykin onnistui. Kaarteessa Sabu "pelkäsi" jotain tynnyriä, jonka vuoksi emme päässeet niin syvälle kulmaan ja suoralla tiellä kuin olisin halunnut päästä okserille, mutta onneksi siihenkin paikka kumminkin osui. (kuva 14) Sarjalle tuli ehkä koko radan parhaimmat hypyt, josta huomaa, että jossain asiassa minäkin olen ehkä kehittynyt, koska ennen sarjat olivat suurin ongelma minulle!! (kuvat 1,3, 10 ja 13) 
Uusinnassa meillä tippui siis yksi puomi, joka oli vihreältä pystyltä, koska paikka tuli vähän liian lähelle. Muuten olen metrin rataan todella tyytyväinen ja täytyy vain saada alle lisää tälläisiä ratoja, mutta mielellään tietenkin puhtaana, niin tulee lisää varmuutta kehiin! 
Metrikympissä oli tismalleen sama rata, mutta aloitin radan huonosti, jonka vuoksi ensimmäinen este putosi... Huomasin jo estettä lähestyessä, että nyt ei tule hyvä hyppy mutta en olisi enään ehtinyt kääntääkkään Sabua voltille. Toinen pudotus tuli muurin jälkeen, siltä valkoiselta pystyltä, koska meillä oli siihen vähän turhan kova vauhti. Minun täytyy muistaa ottaa Sbu kiinni HETI esteen jälkeen.
Näistä kömmellyksistä huolimatta rata oli muuten hyvä. Täytyy vaan saada lisää varmuutta ja kotitreeniä!

Näinkin lyhyessä ajassa kuin mitä olen Sabun kanssa treenannut, olen saanut paljon lisää varmuutta radoilla ja ratsastamisessa ylipäätääkin. Sabukin pysyy nykyään useinmiten hallinassa radoilla, vaikka verkassa sekä treeneissä vielä hösläämistä tapahtuu.. Parannettavaa kumminkin on vielä ja paljon! 


1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.


13.

14,

Kisoissa ei olla nyt Sabun kanssa käyty, mutta tarkoituksena olisi niissäkin ruveta ravaamaan nyt kesällä! Juhannuksena tallillamme on omat 2-tason kisat, joihin olemme osallistumassa, jos kaikki menee suunitelmien mukaan!
Ollaan kyllä treenattu Sabun kanssa nyt paljon, joten toivottavasti se rupeaa tuloksissa myös näkymään..! Kunhan kuski pitäisi pään kylmänä, eikä antaisi ulkopuolisten asioiden häiritä keskittymistä tai ennakoida itse ennen hevosta...


Ostin sabulle, kun kävimme Horzella viime viikolla, myös Back on Trackin tallisuojat. (kaiken muun lisäksi..) Ne ovatkin osoittautuneet todella hyviksi ja hintansa veroisiksi! Näitä käytetään siis hevosen jaloissa, verenkierron edistämiseksi mikä puolestaan hoitaa jalkoja ja niihin mahdollisesti kohdistuneita vammoja yms. Pidän itse näitä aina estetreenien jälkeen nyt aluksi 1/2h-45min ja vähitellen  rupean mahdollisesti lisäämään aikaa. Muuten voisin jätää nuo yöksikin mutta Sabu varmaan rikkoisi ne karsinassaan..
Täytyy sanoa että olin kyllä positiivisesti yllättynyt kuinka hyvin nämä lämpösuojat poistavat  nestettä jaloista!!
- sabullakun sitä pikkaisen on toisessa jalassa. Mutta näillä näkymin ei varmaan kauaa ole !
 alla olevat kuvat lainattu netistä.                                         

4 kommenttia:

  1. Tuleekos jossain vaiheessa sitten ostosten esittely postausta? :-)

    VastaaPoista
  2. Ootte hyvä pari ja tuutte voittamaan vielä monet kisat!❤️

    VastaaPoista

kiitos kommentistasi!