27 tammikuuta 2016

90cm & 100cm

Pari viikkoa takaperin, olin tallin omissa estekisoissa ja luokkina tuttu ja turvallinen 90cm ja sitten uusi ja vieras 100cm. Arvosteluina näissä luokissa toimi 367,1 (90cm) ja Am5 (100cm), joka tarkoitti siis sitä että uusinta olisi korotettuna 110cm metrin luokassa. Ratapiirosta minulla valitettavasti ei ole, puhelimeni mentyä rikki...

Ennen verkkaan pääsyä kävelytin Sabua ulkokentällä maastakäsin jonka jälkeen, nousin maneesissa selkään. Otin ravi-käynti siirtymisiä ja paljon isoja ympyröitä. Laukassa työskentelin paljon ympyrällä aina kun oli tilaa ja tein myös laukka-ravi siirtymiä. Otin vain muutaman verkkahypyn molempiin suuntiin, jotta Sabu ei kuumuisi niin paljoa.
 Sabu olikin näin parempi ja loppuajan ravailin yritin ravata, odotellessani verkan loppumista.
 90cm
Rata alkoi hyvin okserilla jonka vuoksi kakkosellekkin (pysty) tuli hyvä hyppy, kolmonen eli sarja oli ehkä radan onnistunein, ja neloselle käänsin vähän turhan tiukasti ottaen huomioon että olimme perusradalla, mutta onneksi paikka osui silti.  Nro 5 onnistui hyvin, kun maltoin odottaa hyppyä.. Kyseessä oli okseri ja verkassa olin lähtenyt ensimmäisellä kerralla ennen hevosta hyppyyn = tuloksena huono, hyppy ja melkein maassa oleva ratsastaja... Kreetta ei näin... Mutta radalla se onnistui ja maltoin odottaa! 6 meni myös hyvin, mutta seiskalle tulimme tosi pohjaan, mutta Sabu pelasti tilanteen.. Kyseessä oli pinkki okseri, enkä ottanut pidätettä vaan annoin Sabun tulla lujaa edelliseltä esteeltä... Huoh.. Enkö ikinä opi?!  kasi sujui onneksi hyvin joten jatkoin uusintaan. 9 oli sama kuin kakkonen eli pinkki pysty. Tulimme siihen vähän liian lujaa mutta paikka onnistui yllättävän hyvin, Sarja sujui taas ongelmitta 11 eli ykkönen sujui kanssa ilman suurempaa ongelmaa ja 12 tuli ok hyppy. 13 meni niin ja näin koska en saanut okserilta tarpeeksi kiinni. Tästä luokasta tuloksena oli toinen sija ajassa 34,94s
Postauksen kaikki kuvat c) Jenni H


tässä tämä pohjaan ratsastus...


100cm

Rata alkoi hyvin ja nyt ei tullut muistaakseni yhtään pohjaan ratsastusta! koska maltoin odottaa hevosta...! Onnistunein hyppy tällä radalla oli mielestäni taas sarja tai okseri-pysty linja (esteet nro 5-6) Tämä olikin ensimmäinen 100cm kisoissa, joten olin/olen todella tyytyväinen puhtaaseen perusrataan!
Uusinta oli 110cm, en tiennyt tätä kuin vasta kisapäivänä, mutta eipä se paljoa olisi vaikuttanutkaan! Uusinta alkoi suoraan sanoen katastrofimaisesti.. Ratsastajalta unohtuivat pohkeet perusradalle, tuloksena kielto ensimmäiselle esteelle.. No ei muuta kuin ympyrä ja jalat kiinni! Pääsimme yli ja jatkoimme este nro 3: selle ja siihen tuli hyvä hyppy, seuraavana oli sarja, ja sekin onnistui hyvin, linjan ensimmäinen osa ok toiselta puomi alas, koska tulimme liian lujaam Toiseksi viimeiseltä esteelta tuli myös puomi alas, koska en tehnyt pidätteitä läpi niin Sabu pääsi juoksemaan estettä päin.  Viimeinen okseri oli taas ok. Tuloksena tästä luokasta uusinnasta oli se 12vp, mutta olin silti sijalla 5/7.
Olisin voinut ratsastaa paljon paremminkin ja pitää pään kylmänä, mutta puhdas rata 100cm ja toinen sija ysikympistö, ei ole mielestäni niin huono tulos. Ja virheistä oppii ja ensi kisoissa ollaan paljon viisaampia! Kunhan saan estesilmää treenattua, ja pidätteet läpi + maltan odottaa hyppyä niin  hyvää tulee!!


            !! Suuret kiitokset Jennille ja hänen äidilleen kuvista !!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiitos kommentistasi!